2013. szeptember 7., szombat

Lélek gazdák


"Biztos helyről régről tudom,
Hogy a Föld tányér és hogy azon
Az emberek és a kövek
Lesznek a mannához a köret."
Lovasi András



Nézd, azt a szép kövéret,azt a hosszú, fonott hajú Magyart! Annak a lelke is olyan szép hízott. Jó fajta ez, amelyik, magyarnak nevezi magát. Nagy a lelkük, és ízletes is. (Akár csak azoknak, akik maszájnak nevezik magukat.) Kár, hogy egyre jobban keveredik a savanyú lelkű, feketékkel. A keserű lelkű, pénzhajhászokból is egyre több lesz köztük. Már törzskönyvet is alig tudok szerezni rájuk. Igaz, a keserű lelkeket is jól el lehet adni. A savanyú meg még a hét dimenziósoknak sem nagyon kell. Én minden esetre ezt a naiv, dús lelkű, magyarfajtát kedvelem a legjobban. Figyeltem őket, egy észre vett, felverte a többit is. Képet készített rólam. Azt hiszem, három dimenzióban. Miért pont ezt a hármat választotta, ki tudja? A másik kilenc, sokkal előnyösebb. Hiába ők csak hármat ismernek. Szerencsétlenek… Azt gondolták segíteni jöttem, hogy tudást hoztam nekik. Pedig ha tudnák, hogy vannak még szabad dimenziók, és vannak még szabad lelkek is, akiket alig bírunk befogni... Na, de jó ez a kis tenyéssz telep… Lehet, meg kellene próbálni a keresztezést, a szabad lelkekkel. Bár még, képesek lennének ezek megszökni, ha tudnák, hogy esélyük van a szabad életre. Különösen ízletes, és finom a lelkük. Kiváló alapanyag minden táplálékhoz. Hamarosan szüretet tartok, még nem tudom természeti csapással, vagy valami vírussal szedem a lelkeket. Ahogy a vevő kéri.
Megyek, adok nekik egy kis mannát, megkeverem egy kis idővel, szeretnek a múlton búsongani. Lelki vitamin. Had hízzon a lelkük… 
                                                                     2008-08-20


Zene: Kispál és a Borz-- Zsákmányállat 

A kép Somalexia izgalmas és "fantasztikus" alkotása


15 megjegyzés:

  1. Nahát, hogy Te miket tudsz, Viczelek! Nagyon jó írás! :)
    Azon gondolkodtam, vajon az én lelkem milyen lehet. Egyet tudtam kizárni :)
    Megyek, körbenézek, hátha találok egy kis lélekhízlaló vitamint :)

    VálaszTörlés
  2. Katicim! Te ne izgulj, téged megtartanak magnak, a gyengébbeknek, a rászorulóknak, lélekerősítőnek... léleknemesítőnek...:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó hír! Az üzletelős dolgokat nem annyira szeretem, főleg, ha én vagyok az alku tárgya :)
      ...bár, ha belegondolok, azt hiszem, jobban szeretnék olyan hosszú, fonott hajú, hízott lelkű, elsőnek kiválasztott Magyar lenni :)

      (...az ember gyarló, mindig a szomszéd kertjét látja zöldebbnek ;-))

      Törlés
    2. vicelek! Ezzel a véleménnyel maximálisan egyetértek! :-)

      Törlés
    3. Ozserkám!:)) Te viszont ne sokat remélj! Te is a jó kis hízott lelkek között vagy. A hízott lelkek szempontjából már igencsak vágásérett!..:)))))

      Törlés
    4. Ebben van igazság, csak hogy félreértettél! Én a te Katicinek írott válaszodra feleltem hogy egyetértek vele! De sebaj:) Hogy rossz helyre került...és ezért félre érthető volt így, az más kérdés! :)

      Törlés
    5. Ozserkám! Jól értettem. A Katici lelke állomány javító.:))) Eben egyet értünk. Csak még megtoldottam, hogy Te is vágott érett vagy ám. Ugyanúgy mint a masinisztánk is, csak neki vádlira még egy kicsit gyúrnia kell...:)))

      Törlés
    6. Bárcsak az én lelkem is jó hízottnak, ízletesnek találtatnék:))

      Törlés
  3. Bizonyítékkal szolgálsz a létező világok sokaságára ezzel a kis rajzolattal.
    (Számomra mégis ez, az általam élt világ a létező világok legeslegjobbika - ha válogathatok.)
    Ja, és én eddig az ördögnek sem kellettem. Vagy csak nincs róla tudomásom.

    VálaszTörlés
  4. Óh!! Mi nagyon sok mindent nem tudunk ám! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így aztán hitegethetem magam, hogy rám itt van szükség, netán hasznára is lehetek valakinek.
      Mert egyre kevésbé hiszek a véletlenekben. Akkor meg annak is van oka, hogy éppen itt vagyok és éppen ezzel a blogos körrel találkozom.

      Törlés
    2. Stali Kedves!

      Bizonyára nem véletlenül vagy itt. De! (és most nem magamról beszélek)
      Azon túl, hogy hasznára lehetsz a társaságnak, lehet hogy legalább akkorát meríthetsz is, szükségleted szerint. És mivel több társunkat személyesen is ismerem, az a véleményem, hogy a legjobb helyen jársz, ez okból,ebben a blogos körben! :))))

      Törlés
    3. Igen, amikor elkezdtem itt érdeklődni, bizony nagy szükségem volt a társaságra (is).

      Törlés
  5. Szia Elek! Szép napot!
    Azt olvasom hamarosan szüretre készülsz és itt, ha már a lélekerősítőkről esett szó eszembe jutott egy másik formája. Két üveg TOKAJI formátum a hűtőben maradt Bajánsenyén. Lelke van annak a nedűnek is fogyasszátok egészséggel. Garantáltan vírus mentes.:-)))

    VálaszTörlés
  6. Off. Ma ott is jarunk, majd gondolunk ratok. Igaz, a hutot nem fogjuk erinteni.

    VálaszTörlés