2013. augusztus 19., hétfő

Dobok

A szertűz égígérő lángjai bevilágították a pusztát, fénybe borult a tábor.  A tűz körül felálló kétszáz dobos lassú egyekkel kezdte a ritmust. Sokáig ütötték az egyeket, majd lassan fokozták a tempót, és variálták az ütemeket. A föld gyógyulásáért szólt a dob.  Félelmetes rezgéseket indított el a dobok egyszerre való dobbanása. Nem csak az emberek lelke de az ég is beleremegett.
 
 Na ekkor nézett le az Úr az égből:-  Mit karnak ezek már megint?  
Megnézte kik ezek és mit akarnak. Gyönyörködött szertetett teremtményeiben. majd oda szolt a mellette nézelődő angyalnak:-  Gábriel, szórjál már a tüzükre egy kevés kis "szert"!

Így történt, hogy a révület aznap éjjel sokkal mélyebb volt mint máskor, és erre is csak azok emlékezhetnek, akik otthon a puha ágyukban feküdtek, és a hallójárat gyulladástól amúgy sem hallottak volna semmit.   Csak a lelkük volt ott velük, és szárnyalt, rezgett, a ritmusra...   A fűből semmit sem éreztek.

5 megjegyzés:

  1. A kérdésem csak az, hogy Te emlékszel-e? Mert, ha igen, akkor - az én olvasatomban - nem voltál ott... Azt pedig nagyon sajnálnám.
    Arra gondoltam, ha ott leszel és dobolsz, és utána gyógyulni látom a Földet, legalább egy konkrét embert tudok a sokból, akinek ezt köszönni tudom.
    Amúgy ez tényleg fantasztikusan magával ragadó, szuggesztív érzés lehet/lehetett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát... szerintem valahogy így történhetett, és sajnálhatod, mert a fülem miatt, nem lehettem ott. Sőt, a ma éjszakai Ákos koncert is kétséges. Tényleg most mindjárt dobolok is egyet a saját, a fülem gyógyulásáért.
      Szia!::)) Dam-dam-dam-dam-döm-dödöm-szünet-dam-dam-------

      Törlés
    2. Hallottam belül a dobolásodat :) ...és sajnálom :(
      Gyógyulj meg mielőbb!!

      Törlés
  2. Tőlem megy egy: "döm - dödöm"....

    VálaszTörlés
  3. Jól szólt ott az dob, mert van rá most innen is egy "döm-dödöm". Füled gyógyulására talán jól jöhet még a kövirózsa levele.

    VálaszTörlés