2013. augusztus 11., vasárnap

A megoldás




Több mint 35 éve házasok.  Megélték a nagy szerelmet.  Gyermek születését, gyermek áldás követte. Hatszor.  Csodás éveket éltek, míg a legkisebb is kirepült.    Akkor változott meg minden.
A feleség volt az, amelyik unatkozni kezdet.  Megtanulta a számítógép kezelését.  Feljárt a chatre, és verseket írt.   Először egy 17 éves fiú, vallott neki szerelmet, mert versei  jó részt szerelmesek, líraiak voltak.  Természetesen,  mint általában a netten,  ő is csak egy nicket használt, nem teljes nevet.                                                  
   A vallomástól megijedt.  Legkisebb  gyermeke is, öt évvel idősebb. Belül valami meg bizsergette.   A vers írást nem hagyhatta abba,szenvedélyévé vált.  Írt, egyre szebbeket. S a szerelmen túl, verseiben az élet tapasztalat, a bölcsesség is helyet kereset.  Blogos rajongói lettek.
     Férjét nem zavarta új szórakozása, nem is értette miket tesz. Élte a már megszokott, csendes életet.    Az  asszony, egyre többre vágyott, s férjével egyre többet veszekedett.
       A válás előtt a gyerekek kérték, hogy egy tanácsadásra,  egy házassági tanácsadásra még menjenek el.    A férjnek,  ez ellen se volt semmi kifogása. Ő még így „öregcskedőn”,  hajcsavaróval, akár mackóban is, de még mindig szerette.                                                                                                                                                    A feleség megint csak veszekedett, de elmentek.
   Fiatal ember fogadta őket. Korban talán, mint a középső fiuk. Ránéztek, és mindketten   egyet gondoltak:- Ez mondja majd meg nekem mit tegyek?!
Helyet foglalta, és észre se vették, hogy belemerültek.  A lakáson kívül, idegen előtt már nagyon régen beszélgettek.
-Képzelje doktor úr- mondja a férj- legutóbb  a FRADI- ETO meccsen  már a tökmagomból  is elvett. Ilyen azelőtt soha nem lehetett.  És a szája, csak jár, csak jár és jár.  Még Star Trek-be is belefecseg!!
 -Doktor úr!  Régen még szeretet!  Bevásárolt nekem, sokat játszott a gyerekekkel, meg velem. Csipkedte a fenekemet…     Ma meg már, azt a, majdnem csúnyát mondtam, WC ülőkét se hajtja le!!  Panaszkodott  az asszony hevesen…és természetesen, panaszát alátámasztóan, sírni is kezdett.
A doki csak ült, figyelmesen hallgatta a sérelmeket.  Mit tehetne?    Mikor már majdnem lejárt az idő fel állt, oda ment az asszonyhoz :-  Uram én látom, hogy  ön még mindig szereti ezt nőt.  Asszonyom, hiába  veszekszik, ön ugyan így érez.    És most olyat teszek, amit még orvosi pályám alatt sosem!.  Az asszonyt felemelte, magához húzta, és hosszan, nagyon hosszan szájon csókolta.
A férj csak lesett.  A szenvedélyes forró csók után a pszichiáter ezt mondta neki:-  Uram ez  NŐ erre vágyik,CSAK ez kell neki, hetente háromszor!
A férj, ránézett a orvosra és gondolkodott.  Majd megkérdezte:-  Doktor úr,  a hétfő, szerda,péntek este 6 óra önnek is megfelel?




Edda Művek:
Edda 01. (1981.) - 05. Álom

A lány, kire nézek,
Egy új életről álmodik,
Tűz ég szívében,
Meddig kell várnia még.

Ref.:
Álmodhat szépről, álmodhat jóról,
Úgy szeretne élni már.
Elfojtott vágyak, órák, remények,
Úgy szeretne élni már.

Ha tudná, hogy merre menjen;
Az út oly nehéz.
Tűz ég szívében,
Meddig kell várnia még.

Ref.

13 megjegyzés:

  1. Semmi nem fordítható vissza a maga útjáról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. „Egyesek sosem tanulnak meg semmit sem, mert túl hamar felfogják a dolgokat. A bölcsesség valójában nem valamilyen állomás, ahová megérkezel, hanem az, ahogyan utazol. Ha túl gyorsan utazol, nem látod a tájat. Talán a legjobb módja annak, hogy másfelé menj, ha nagyon pontosan tudod, hogy hová akarsz jutni. Nincs mindenki elveszve,aki csak álldogál.”
      Anthony de Mello: A szív ébredése

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. :) Ez aztán az odaaó férj! Az asszonyért, vagyis a kapcsolat megmentéséért mindent! :))...vajon megfelelt a dokinak a hétfő, szerda, péntek? :DD

    Azon mosolyogtam, hogy látom, mindenről eszedbe jut egy dal. Én régebben a haikukkal voltam így: minden helyzetre volt egy Fodor_Ákos a fejemben.

    Az Eddát nagyon szerettem, most is gyakran dudorászom akkori dalaikat :)

    VálaszTörlés
  4. Na jahh, hát "néha" ilyen süketek a férjek, több évtized után meg főleg:)
    A dal most baromira jól esett, nagyon rég halottam, refréntől már besegítettem, jó
    hangosan ahogy kell:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, de nem érted a lényeget.:)) Nem a férjjel van a baj, még csak nem is a dokival...:))))

      Törlés
    2. Viczelek, ez a Te verziód :)

      Törlés
    3. Persze, hogy nem a dokival meg a férjjel. A 17 éves fiatalemeberrel, teee! :-DDD

      Törlés
    4. :))))
      Dunyhám Te ismerted, nyugodjon békében! Fefokám, egy idős, 70 év körüli csodálatos költőnő, mesélte, hogy egy 17 éves fiú vallott neki szerelmet, a neten...:))))
      Drága Fefókám!! De szerettelek!!!

      Törlés
    5. Na de ilyet! Ezt nem is tudtam.

      Törlés
    6. Kedves Eszter Egy!

      "Na jahh, hát "néha" ilyen süketek a férjek, több évtized után meg főleg:)"

      Ez a szelektív hallás, ami nem függ az ember nemétől

      Törlés
    7. Tibor, elképzelhető, ebben lehet némi igazságod:)

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés