2018. február 17., szombat

Nagyböjti gondolatok 2.

            

PaSatólJ)) is kapom és olvasom az AndroKat  Nagyböjti kalendáriumot.  Úgy látom pont jól kiegészítik egymást a Laudetur gondolataival.

Lk 5,27-28
Ezek után kiment, s meglátott egy Lévi nevű vámost, amint a vámnál ült. Felszólította: „Kövess engem!” Az felállt, és mindenét otthagyva követte őt.


(Iz 58,9b-11)
"Ha eltávolítod körödből az igát, az ujjal mutogatást és a hamis beszédet, ha lelkedet adod az éhezőért, és a meggyötört lelket jóllakatod, akkor felragyog a sötétségben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli verőfény. Az Úr vezet majd téged szüntelen, kopár vidéken is jóllakatja lelkedet, és csontjaidat megerősíti; olyan leszel, mint az öntözött kert, és mint a vízforrás, melynek nem apad el vize." (Iz 58,9b-11)
Magyar Kurír

Milyen könnyű dolgom van!  Csak oda kell figyelni a tőlem okosabbak segítségére, és már olvashatom is összefüggésében a nekem szánt tanítást. Ja és persze valamelyest megérteni, megfogadni, követni, betartani.  Csak ennyi.
Az egész csak ennyi. Sokan azt mondják, ilyen kevés. „Nekem nem sikerül, olyan nehéz!!”

Szeretettel ajánlom imádság gyanánt Pio atya áldozás utáni imáját:
Maradj velem, Uram, mert szükségem van rá, hogy jelen legyél, hogy el ne feledjelek. Tudod, milyen könnyen elhanyagollak.
Maradj velem, Uram, mert gyenge vagyok, és szükségem van az erődre, hogy ne bukjam el olyan gyakran.
Maradj velem, Uram, mert te vagy az életem, és nélküled nincs bennem szenvedély.
Maradj velem, Uram, mert te vagy világosságom, s nélküled sötétség borul rám.
Maradj velem, Uram, hogy megmutasd akaratodat.
Maradj velem, Uram, hogy halljam hangodat, és kövesselek téged.
Maradj velem, Uram, mert szeretnélek nagyon szeretni, és mindig a te társaságodban maradni.
Maradj velem, Uram, ha azt akarod, hogy hűséges legyek hozzád.
Maradj velem, Uram, mert akármilyen szegényes is a lelkem, azt szeretném, hogy téged vigasztaló hely legyen, a szeretet fészke. Ámen.




Csodálatosan tiszta ez az ima.  Remélem ma többször is lesz időm elolvasni. Jó lenne, ma este átmenni Béla atyához misére. Nagyon szeretnék. Már most érzem az Úr jelenlétét itt velem.  Érzem itt belül azt a megnyugtató, kellemes, édes, bizsergést, ami nem lehet más, mint a Lélek.
Szép napnak nézek elébe!:))
2018.02.17.
�چ(�iQ )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése